Kootut teokset | Samlade skrifter | Selected Works
Kirjoitus: Puhe mestauspaikalla

Puhe mestauspaikalla, § 3

Edellinen jakso:

Seuraava jakso:

Tekstin koko: A A A A


Näkymävalinnat:

§. 3. Tainkallaiset1 owat ne julmat pimeyden-työt, joista epäilemäta sanoma on ollut kaikella mierolla.2 Näitä olen minä myös tahtonut lyhykäisesti kertoa minun sanan kuulioilleni, että ne kaukaisemmatkin mahdaisit nytt koska he owat tullehet katsomaan näiden6 murhaitten hirwiätä loppua, saada selkiän tiedon heidän rikoxistansa. Mutta ei sinä kyllä ole;3 minä tahdon myös tällä erällä jotaan lawiammalda osotta teille nijden julmuutta, että te tästedes kauhistuisitte näitä ja muita Christikundaa häwäisewiä rikoxia, ja että te senkautta tulisitte kehoitetuxi Jumalan pelkoon ja muihin Christillisihin harjoituxihin, jota paitsi ett’ te suingaan woi wältää kalwawata omatundoa ja häpiällistä kuolemata, ja turhaan etsitte autuutta sekä ajasa että ijankaikkisudesa.


  1. tämänkaltaiset
  2. kaikella mierolla: yleisesti tunnettu
  3. Mutta ei sinä kyllä ole: mutta ei siinä ole kyllin
Alkukieli

§. 3. Tainkallaiset4 owat ne julmat pimeyden-työt, joista epäilemäta sanoma on ollut kaikella mierolla.5 Näitä olen minä myös tahtonut lyhykäisesti kertoa minun sanan kuulioilleni, että ne kaukaisemmatkin mahdaisit nytt koska he owat tullehet katsomaan näiden6 murhaitten hirwiätä loppua, saada selkiän tiedon heidän rikoxistansa. Mutta ei sinä kyllä ole;6 minä tahdon myös tällä erällä jotaan lawiammalda osotta teille nijden julmuutta, että te tästedes kauhistuisitte näitä ja muita Christikundaa häwäisewiä rikoxia, ja että te senkautta tulisitte kehoitetuxi Jumalan pelkoon ja muihin Christillisihin harjoituxihin, jota paitsi ett’ te suingaan woi wältää kalwawata omatundoa ja häpiällistä kuolemata, ja turhaan etsitte autuutta sekä ajasa että ijankaikkisudesa.


  1. tämänkaltaiset, sådana
  2. kaikella mierolla: i hela världen, allmänt känt
  3. Mutta ei sinä kyllä ole: mutta ei siinä ole kyllin, det är inte nog

Suomi

§. 3. Tainkallaiset7 owat ne julmat pimeyden-työt, joista epäilemäta sanoma on ollut kaikella mierolla.8 Näitä olen minä myös tahtonut lyhykäisesti kertoa minun sanan kuulioilleni, että ne kaukaisemmatkin mahdaisit nytt koska he owat tullehet katsomaan näiden6 murhaitten hirwiätä loppua, saada selkiän tiedon heidän rikoxistansa. Mutta ei sinä kyllä ole;9 minä tahdon myös tällä erällä jotaan lawiammalda osotta teille nijden julmuutta, että te tästedes kauhistuisitte näitä ja muita Christikundaa häwäisewiä rikoxia, ja että te senkautta tulisitte kehoitetuxi Jumalan pelkoon ja muihin Christillisihin harjoituxihin, jota paitsi ett’ te suingaan woi wältää kalwawata omatundoa ja häpiällistä kuolemata, ja turhaan etsitte autuutta sekä ajasa että ijankaikkisudesa.


  1. tämänkaltaiset
  2. kaikella mierolla: yleisesti tunnettu
  3. Mutta ei sinä kyllä ole: mutta ei siinä ole kyllin

Englanti

Unfortunately this content isn't available in English

Edellinen jakso:

Seuraava jakso:

paikat:

Henkilöt:

Raamatunkohdat:

Aiheet: